Artikeln publicerades 25 juni 2024

Drivmedelsföretag köper mer mark på Midlanda Servicearena

Qstar Midlanda

Qstar ska utöka sin trafikservice på Midlanda Servicearena med laddstationer

Qstar utökar sin yta nära E4 på Midlanda och satsar på laddstationer som komplement till sin nuvarande drivmedelsförsäljning på platsen. För Timrå Invest betyder köpet att den utveckling bolaget arbetar med för området nu på riktigt är igång.

– Försäljningen av mark till Qstar markerar startskottet för den utveckling som vi jobbar för i Midlanda. Det här är ett attraktivt område och vi är glada att Timrå kan erbjuda företaget en lösning som passar deras behov, säger Stefan Dalin, kommunstyrelsens ordförande Timrå och ordförande Timrå Invest.

Qstar har idag verksamhet på sydöstra delen av Midlanda och köper nu mer mark så att deras fastighet sträcker sig ned mot E4. Under 2025 utrustas stationen med snabbladdare, enligt Qstars planer.

– Vi vill bidra till transportsektorns omställning och vi gör oss redo att möta efterfrågan på snabbladdning av elfordon som växer sig allt större. Midlanda ligger strategiskt vid E4 och här ska både tung trafik, som eldrivna lastbilar och bussar, samt personbilar kunna ladda, säger Maria Hadd, vd Qstar.

Tre Midlandaområden under utveckling

Timrå kommun och det kommunala bolaget Timrå Invest arbetar med att utveckla Midlanda som har ett strategiskt bra läge centralt i Sundsvallsregionen i direkt anslutning till Sundsvall Timrå Airport. E4 går intill området och ett fåtal kilometer norrut ligger Torsboda Industrial Park.

Midlanda har tre områden med olika utvecklingsinriktning:

  • Midlanda Affärspark - kontor, konferens och boende
  • Midlanda Industriområde - industrier och logistikverksamheter
  • Midlanda Servicearena - trafikservice, närservice och restauranger

– Qstars utökning på Midlanda Servicearena passar fint in i våra visioner för området. Servicen för trafikanter är en viktig del i helheten, säger Cain Dotson, affärsutvecklare Timrå Invest.

Mark Qstar

Qstar utökar sitt område mellan befintlig station och ned mot E4

Karta MIdlanda

Midlanda har tre områden med olika utvecklingsinriktning: Affärspark, Industriområde och Servicearena