Artikeln publicerades 5 juli 2024

Fortsätt parkera gratis men under begränsad tid

Besökare på Familjedagen i Deltat juni 2024

Timrå Invest arbetar med att utveckla Grönudden och dess omgivningar som ett hållbart besöksmål med rum för allas trivsel. Ett led i det är att införa nya parkeringsregler.

Inom några veckor kommer de nya parkeringsreglerna att börja gälla på Grönudden, som ligger i deltat i Timrå. Ytterligare skyltar som visar var du får och inte får parkera ska sättas upp. Att parkera fortsätter då att vara gratis, men under reglerade tider, och du behöver en parkeringsskiva.

– Vi jobbar för att få de nya parkeringsskyltarna på plats under juli månad, säger Olof Nyberg, operativ chef Timrå Invest.

När parkeringsskyltarna är uppsatta gäller:

  • Personbil, moped och motorcykel får parkera som mest åtta timmar med p-skiva
  • Husbilar och husvagnar får parkera som mest fyra timmar med p-skiva
  • Tyngre fordon får inte parkera inom området
  • Parkering får inte ske på områden markerade med parkeringsförbud

– De som vill stanna länge är välkomna att parkera vid Y:et på andra sidan E4. Där finns riktiga ställplatser för husbilar och husvagnar. Att parkeringarna på Grönudden i dag används som uppställningsplatser gör det ibland svårt för andra besökare att hitta en parkeringsplats, säger Olof Nyberg. Vi vill att Grönudden och deltat ska vara tillgängligt för många och därför begränsar vi parkeringstiderna.

Timrå Invest har bland annat i uppdrag att utveckla områdena Grönudden, Y:et och Midlanda. Här finns mer att läsa om vårt arbete, våra visioner och planer.länk till annan webbplats