Artikeln publicerades 22 augusti 2024

Midlanda Industriområde attraktivt för PostNord – avsiktsförklaring skriven

Midlandas områden

Midlanda Industriområde är intressant för PostNord

Midlanda är högintressant som plats för PostNords etablering när de vill expandera sin pakethanteringsverksamhet i Sundsvallsregionen. Midlanda är förstahandsval i Timrå förutsatt att detaljplanen för industriområdet vinner laga kraft.

Timrå kommun meddelade i mitten av juni att de godkänner ett markanvisningsavtal med PostNord gällande mark på Vivsta Industriområde. Ett annat möjligt läge för PostNord i Timrå är Midlanda där marken ägs av det kommunala bolaget Timrå Invest. Som bolag kan Timrå Invest inte ge en markanvisning, utan har istället skrivit en avsiktsförklaring med PostNord.

– Vår målsättning är att kunna skriva ett avtal med PostNord om mark på västra delen av Midlanda, det vi kallar Midlanda Industriområde, säger Cain Dotson, affärsutvecklare på Timrå Invest. Det finns i nuläget ingen detaljplan för området men arbete med det är igång. I avvaktan på den fungerar avsiktsförklaringen som ett bevis på vår gemensamma vilja att fortsätta arbeta mot ett avtal.

Åtta hektar för expanderingen

PostNord är intresserade av ungefär åtta hektar och vill tillträda marken inom två år. Anders Segebo är chef för Anläggningar och endpoints på PostNord.

– Vi undersöker möjligheterna till expansion och ser att Midlandas placering vid E4 ger oss ett starkt logistikläge, säger Anders Segebo. Området möjliggör också stora plana ytor för en stor körgård och uppställning av tung trafik vilket är viktigt när vi ska hantera stora mängder paket. Vi skriver därför en avsiktsförklaring med Timrå Invest och inväntar detaljplaneprocessen.

Timrå kommun arbetar med att fram en detaljplan. Samråd har varit och nästa steg i planprocessen är att den ska ut på granskning.

– Det känns riktigt bra att kommunen har flera intressanta platser att erbjuda företag som vill komma hit. Det visar att vi arbetar rätt med mark- och fastighetsfrågor, säger Stefan Dalin (S) ordförande kommunstyrelsen Timrå och ordförande Timrå Invest. Skulle vi kunna erbjuda mark på Midlanda Industriområde så blir det en fin start på den planerade utvecklingen av det området.

Tre Midlandaområden under utveckling

Timrå kommun och det kommunala bolaget Timrå Invest arbetar med att utveckla tre områden på Midlanda med olika inriktning:

  • Midlanda Affärspark - kontor, konferens och boende
  • Midlanda Industriområde - industrier och logistikverksamheter
  • Midlanda Servicearena - trafikservice, närservice och restauranger