Artikeln publicerades 22 augusti 2024

Nya parkeringsregler – gratis men under begränsad tid

Besökare på Familjedagen i Deltat

Grönudden och dess omgivningar är populära besöksmål som nu får nya parkeringsregler

Timrå Invest arbetar med att utveckla Grönudden och dess omgivningar som ett hållbart besöksmål med rum för allas trivsel. Ett led i det är att införa nya parkeringsregler.

De nya reglerna börjar gälla på Grönudden, som ligger i deltat i Timrå kommun, när kompletterande parkeringsskyltar som visar var du får och inte får parkera satts upp. Att parkera fortsätter då att vara gratis, men under reglerade tider.

– Vi jobbar för att få parkeringsskyltarna på plats under augusti månad, säger Olof Nyberg, operativ chef Timrå Invest. Vi vill att Grönudden och deltat ska vara tillgängligt för många och därför behöver vi begränsa parkeringstiderna.

När parkeringsskyltarna kommit på plats gäller:

  • Personbil, moped och motorcykel får parkera som mest 8 timmar med p-skiva
  • Husbilar och husvagnar får parkera som mest 4 timmar med p-skiva
  • Tyngre fordon får inte parkera inom området
  • Parkering får inte ske på områden markerade med parkeringsförbud

– De som vill stanna länge är välkomna att parkera vid Y:et på andra sidan E4. Där finns riktiga ställplatser för husbilar och husvagnar. Att parkeringarna på Grönudden i dag används som uppställningsplatser gör det ibland svårt för andra besökare att hitta en parkeringsplats, säger Olof Nyberg.

Timrå Invest har bland annat i uppdrag att utveckla områdena Grönudden, Y:et och Midlanda. Här finns mer att läsa om vårt arbete, våra visioner och planer.länk till annan webbplats